Thursday, December 31, 2009

Bulan kebizian terlampau

Ingatkan akhir-akhir tahun gni leh la berjoli sakan or take time pegi berjimba-jimba dengan kengkwan or kuarga...ish3 rupenye diari full abis sampai ujung bulan tuuu...ish3 lagi skali. so many things to do and so many incidents happens...menutup tahun 2009 dgn penuh drama gtu...kui3. Azam baru aku....emmm mcm x dok jer yg baru sbb yg lame x tertunai agii...hahaha. yang pasti tahun baru ni aku akan ke Unit baru...but still under Latihan and kembali terjalin gtu bak lagu Slam dgn my old boss...yihaaaa. sabo ajelahh. debbor rase tuko unit baru wehhh...ahakssssssssss.

Tahun depan lagi lah x dok mase nok berjimbabwe becoz abe Chah doh masuk darjah 1 weiiii...huhu tua doh rs aku niii tp x reti nok insaf lagi kan..opsssssss. Oleh kerana tahun dpn dia doh darjah 1 maka ujung tahun ni bajet aku pun naik setinggi klcc la wohhh...bese la anak masuk skoloh tp mak pak terover excited...hehe. Baju, seluar, kasut, beg dah ready...papa siap beli papan ijau lagi tu nak suh abe Chah belajo nulis cam cikgu plok rs semenjak 2 menjak nih. Before cuti krismas itu hari kami dah borong sakan kat kuantan nuu...huhu dr pagi pah malam duk kuantan wehhh...ish3 sib baik jumpe jalan balik. hmm nampak gayanye bajet aku nak shopping bulan ni x dok la...huhuhu sedihhhhh.

Lepas episod shopping di kuantan tuh aku kene p johor le pulekkk...retreat 2010 gtu. aduihhh penat...penat mkn ms mitim la kot...hahaha pahtu penat karaoke...ai kan ratu karaoke kmamang..ops. tp skali skala kuar p tempat org nih best jugok...mcm2 leh wat iktibar...cehh tubik doh ayat skema aku. pagi2 exercise dulu, kalu duk dumoh harammmmmmmmmmm nok exercise. patut la lemok bertingkat mcm klcc gok di perut..huhuhu.

Balik dr johor, balik kampung le pulok sempena krismas...hahaha mcm le kite yg sambut krismas, time cuti kite yg beria-ia sgt. kebetulan plak 24 Dis tuh aku kene keje area kampung aku..so apelagi, balik awal arrrr. Abg aku yg duk Srwk tu lak balik cuti skoloh ni dgn anak2 bini seme. setahun skali je leh jupe gni...so mcm2 la acara, mcm2 acara mkn2 je aku rs...keh3. hmm aku rs bajet aku abih tang mkn2 jer...and beli babywalker baru utk adik sbb roda yg lame tu dah patah biase le beli yg paling muroh kat centrepoint...hehehe dah jd membazir pulokkk. tapi ok lah jugok sbb doh berjasa byk bulan jugok walker lame tuh.

Maring lak kami geng2 para ibu ade wat jamuan potluck ms lunch lepas mitim...igtkan aku x lalu makan sbb dpt kabar yg kurang memberansangkan...huhuhuhu aku kene jadi S/U mitim stating bln 1 nih...cesss bertambah lagilah bende nok galas atah paler aku nii. doh le skrg otak mcm jem jer...nok ser2 menda bkn main susoh agi...hmmm ape nok jadi laaa. aniwei jamuan itu sgtlah best nyerrrrrrr....aku sng jer, buat salad...hehe x pyh msk pon kecuali rebus sosej sbb nak kasi kaw2 gtu...hehe. ermmm maring ade kuetiow goreng, spagheti boloknes, salad, frenchfries, nugget, drumet, cucuk badok, kek marble ermmm...baulu..kepok, eskrem and Twister oren...perghhh mkn2 yg sgt terlampau akibatnya dinner x leh nak mkn doh...hahaha dasat2.

haihhh...apsal byk ngat membebel nih...huhu ok gak as latihan nak tulis minit lepas nii..huwaaaaaaaaaaaaa penat arrr.

5 comments:

~aSHa~ said...

byk nye program dia terutama program makan..ehehee..makan2 selagi kita masih muda, bos yg kata ye..bukan sy yg kata...

nti dah tuo byk pulok pantang larang...so makang jangang tak makang ye...

tapi atr program makan yg yu buat tu..rasanye ai ada terlibat..ehehehe kiranya klcc sape paling tinggi ni....ngeh ngeh ngeh...sy dah jadi 4 bulan dah balik...yu?

gina marna said...

hahaha...nak wat camner byk sgt xtvt mkn. nantilah nak tepek gambo2 sesi mkn2 tuuu.

klcc ai br 3 tingkat...hehehe kes x mkn mlm 2-3 ari ni jer..esok lusa naik 7 tingkat balik la kot...wakakaka

~aSHa~ said...

eheheh tak pe kak wei..klcc byk lagi tingkat nye..kiranye kita ni tahap ok la lagi...tingkat klcc puluh2...lupa dah bape puluh...time naik je ingat..dah turun dari sane..lupa dah la...

aniwei...selamat maju jaya tuk 2010

@juera said...

slmt thn baru..slmt btkr ke unit baru..chayokk!!..hehe

gina marna said...

sha ~ huhu azam 2010...mngurangkan level klcc di perut...kah3

adik mai ~ slmt dpt bos baru yerrr...ahakssss