Monday, July 29, 2013

Positif



Alhamdulillah...Terima kasih Allah.
Walau dalam hati ada sedikit bimbang..tapi apa-apa pun yang diberi aku redha.

Monday, July 15, 2013

Selepas Hujan

Hujan lebat yang turun kebelakangan ni banyak manfaat kepada kebun yang sekangkang monkey tu tapi ada beberapa pokok yang x tahan dengan air yang banyak bak kate orang Ganu, carok air. Gladiolus yang berlima dah tinggal 3 yang masih survive...harap2 leh bertahan sampai berbunga. Pokok cekur yang selama ni tidur dah bangkit kembali..wawawa seronoknyer nak wat nasik kerabu. Pokok bunga telang yang beli dari Kebun Bahagia Bersama juge dah cantik perkembangannya..hope tak dimakan lagi dek siput2 b@bi tuu...huhu.


Kanan dah membesar bagai johan tp kiri still malu-malu meow nok kuar


Empat-empat dah kembang...yeayyy!


Cekur yang sihat sebelah gladioli yang duk setara tuu je


Orkid liar...tak tau nama pun


Bunga telang yang ditunggu-tunggu :)


Pudina..dah boleh buat teh & beryani

Koleksi Menu Buka Puasa :)


Cek mek molek & sweet potato balls


Set piza @ MesraMall


Bahan nak buat puding roti


Puding roti (croissant) in the making


Side dish lamb chop


Lamb chop black pepper..nyummm


Teh with pudina tanam sendiri..ahakz

Thursday, July 11, 2013

Kau mawarku..

Tak pasti apa nama ros ni tapi aku panggil dia Strawberry Candy :) hihi sebab belang2 tu mcm candy kan. Sepatutnya 5 kuntum tapi sekuntum dah layu sebelum berkembang, terpaksa buang. 

 Kecik & cute


Close up bunga 1


CLose up bunga 2

Wednesday, July 10, 2013

Gladiolus Part 2


Pasu 1 x dok perkembangan sangat
Pasu 2 makin meninggi
Pasu 3 makin teruk perkembangannya...huhuhu

Sunday, July 7, 2013

Gladiolus Part 1


Pasu 1


Pasu 2


Pasu 3

Monday, July 1, 2013

Teringin



Hari ni puasa lagi...teringin nak buke puasa ngan mende alah nii...kerabu suhun. Teringat-ingat lagi makan kat hatyai & pdg besar. Semalam dh beli suhun, tomato & daun ketumbar (tunggu yg tanam lmbt lg menjadi..hihihi). InsyaAllah ade kerajinan leh mkn buke puasa petang ni..sekarang jugak mengoogle resepi :).