Sunday, July 29, 2007

kUtu

ops..jgn salah faham, akak x der kutu dan bersih dr ape jua yg berkaitan dgn kutu termasuk kutu rayau..hehehe. sebenornye starting today akak dgn 6 org lagi termasuk papa mule main kutu...mule2 kite orang plan 10 orang so dapatlah RM1000 tp orang tu dismiss orang ni byk songeh..tinggallah 7 orang jer. giliran pertama edd dah booked sbbnyer dia byk outstation bulan ini...biaselah outstation pakai pitih sendiri dulu baru claim..giliran org lain lom diputuskan lagik.

sebab ape dipanggil main kutu? hehe sebenornya akak pun x tau dr mana & ape sejarahnyer..yang akak tau sejak dr sekolah rendah lagi dah mule main kutu nih. ade sesetengah orang main kutu dgn barang mcm Tupperware, periuk belanga & lain-lain.

seingat akak ler..dah lame benor x main kutu nih..last mase duk Shah Ale dulu. masa tuh x banyak pon..ala budok2 tengah belajo mane ade pitih sgt pon tapi yg penting seronok. main kutu ni kunun2 mcm menabung gak lah tp bestnyer excited jer nak tunggu turn kita dapat duit..hehe pastu mulelah duk plan mcm2 bende nak buat x sepadan dgn ape yg dapat.

*sebelum berangkat ke kedah arituh...leeza (ibu kutu..hehe) dah berjaya memujuks 2 org bapak org iaitu abe sam & abe rie. abe sam masuk 2 kepala..soooo dapatlah kami RM1k @ RM1000..yihaa giliran akak bulan 9 & papa bulan 1.

2 comments:

Lee Novotny said...

Mak hengat lagi, mak mak pun pernah main kutu dgn colleague beliau masa bertugas di ofis dulu... ntah kenapa panggey kutu kan?? Maybe sbb mula mula sikit tetiba jadik bukit perhaps???

gina marna said...

itulah psl...x tau ape sejarah kutu nihh..maybe gak sikit2 lame jd bukit...hehe