Tuesday, March 6, 2007

Kene tag


adoi larr...patutlah ramai yg susah nak lulus PTK nih, sushah juge rupenyer..ehehee poning palo eden ni haa *matilaa tibe2 jd org nogori . anyway, wa mls mau celita itu PTK punya..wa sulah pening woo. ini hali wa mau celita pasat wa kene tagging sama itu worang yg simpan gobok lama..ehehe jgn mare Qist. dulu wa pun talak faham maa apa itu ke tagged...ada sedap ka tada sedap kaa. tapi hali ini, dgn pelatnye wa mau jawab itu tag laa *ni pehal sesewel sejak blk PTK nih. wa pu che tau la samada suma ini pelik atau wa saja yg rs pelik.

6 pelik things about me :

pelik 1 : suka dgr lagu2 lama/lagu rakyat/oldies

pelik ker? ntahler...tapi memandangkan usia akak yg masih mude remaja forever nih org kate pelik gak ahh. sbb bile akak ckp akak minat ahmad jais, s.m salim, rafeah buang ker...sume kwn2 akak duk pakat gelok. apende la mu nih...oldies sungguh. ade ker patut saing2 ku iteww berckp begitu..ehe.

akak juge minat lagu2 rakyat, tak kirelah al-kelantani, al-ganu or negeri2 lain juge. maklumlah akak ni org kampung pure punyer melayu proto...ahaks. ni pon kwn2 akak yg pompuan rs pelik sbb biase dikir barat seme nih org laki je suke sgt x pon org2 yg dah nok expired je minat. pelik sgt ker ehh..wa pu che tau.


pelik 2 : pendiam or susah nak bercakap tp dang ckp dok leh berenti

pelik ker ehh..dok jugok. anyway akak mmg jenis yg pendiam or memendam sesorang tp setakat ni akak masih bebas dr gejala sakit mental..ehehe. tp mmg la akak dr kecik lagi jenis yg introvert nih. skrg je ok sket, sejak keje gni nih...mmg byk bercakap ah. skrg ni pon akak selalu jadi 'mangsa' bos suh jadi MC la, LO la...terpaksa la akak membiasakan diri bercakap.

akak buleh nih, naik kete dgn driver opis je tp akak sepatah haram x bercakap sampailah ke destinasi tp kalo dia stat tegur or sembang jer akak mmg layannnnnnnnnnnnn ler..ahaks x reti lak nak fullstop.


pelik 3 : tak makan ikan keli or yg seiras dengannye

walaupun akak nih org kampung pure melayu proto punye type tapi akak mmg x memakan ikan keli, haruan, patin, dan yg bulat2 atau licin bdnnyer. ntahler akak mmg rs berair mulut kalu tgk ikan2 nih. dlm bhs akak nih berair mulut tuh maknenyer x leh makan or x selera lar. usahkan nak makan, nak siang & masak pon akak x buleh. nasib baik ler dpt laki x reti mkn ikan tuh...selamat.

ikan darat or ikan sungai ni ade gak la yg akak mkn especially spesis2 tulang byk mcm ikan terubuk tuh.


pelik 4 : prefer kartun drpd drama melayu

ehehe...akak nih baik tgk citer naruto ker, batman ker hapa ker drpp drama melayu especially yg dok ahu nok kate hapa la. leni ade la drama2 melayu yg ok2 sket tp kalo suh pilih dgn kartun akak akan pilih kartun lagik.


pelik 5 : tak suke kuar umah

mcm le pelik sgt kan...tapi ni laki akak yg kate akak nih pelik la. kalo balik keje jer or hari minggu akak susah nak kuar umah kecuali kene p kedai ker umah sedara ker. kalo tak akak duk dlm umah je, baby pon akak x bagi kuar. nak kate akak ni anti sosial dak juge tapi gtulah. laman dpn or porch umah tu laki akak yg sapu..ehehe akak x penahnyer. tak tau le bile kepelikan ini bermula tapi kalo balik kg akak ok jer...suke sgt kuar umah p merayap ke mane2.


pelik 6 : suke sgt bende hijau

akak nih mmg suke sgt bende ijau sejak dolu2 lagik. skrg pon baju kurung kaler ijau akak plg byk dlm koleksi lah..sejak belajar sampailah bekerja kalo nak beli kain pasang mesti mata berkenan yang ijau dulu. bende2 lain pon kalo ade byk kaler, akak mmg prefer ijau dulu...hehehe. agaknyer akak ni kuat jeles kut ehh...tp rs mcm tak jer. wa pu che tau laaa

hmm...itulah sume bende2 yg mcm pelik tp x berape nak pelik. tibe2 bhskan diri akak kan...seswatuh gtu

2 comments:

Qisst said...

no.1 tu sama je dgn.qisst,takle pelik sangat

no.2 tu buat qisst takut nak jumpa GM, kut nnti awok mmbisu seribu bahasa,lari qisst lariii!!!..

no.3, heh..ikan keli berlada kan sodappp!

no.4 tu mmg.pelik

no.5,ala...ni mesti kes dpt.jiran yg.tak ngam kan?

no.6 tu sama dgn.Arif anakku. Kulihat hijau..

Akak? Qisst ni lagi akakkkk dari GM tau!

Errr,sebenornya apa soalan2 maut dlm ptk tu ye?

gina marna said...

Qistst ~ ehe ade sama kaaa. nak kata jiran x ngam tu maybe ler skit2...nak kata kite sombong pun ntahler..ehehe rs mcm x, senyum sokmo.

meh la jumpe kalo nak tau membisu ke idak..ehe kang x terlayan plak.

err..suke kartun tuh pelik ehh?? gina nih mmg suke kartun.

ehe..akak tu bhs mesra2 gtu je. hakikatnyer young forever..hahaha

soklan maut rsnye x le sgt kalo kite rajin baca, tp ade byk konfiusing laa. last2 main hantam sajalah labuuuu