Sunday, September 25, 2011

3H2M di Pulau Kapas - 1

Kapas Island Resort


Ini bukan personal trip tapi official office trip but pengisiannya bukan saje fun tapi sesuatu sangat...ecehhh! Tapi berlaku insiden2 yang x disangka-sangka dari awal nak berangkat sampailah saat nak balik. One of my friend said ok perr...baru adventure sket...hahaha adventure la sangat cik kak wehh.

Tragedi pertama, we all patut gi ngan 2 buah bas...1 bas baru & 1 bas x brp baru (oklah we all call it bas buruk...hehe). Pukul 1.00 pm sepatutnya dah bertolak sebab feri patutnye berlepas dari Jeti Marang kul 3.00 pm. Anyway lps bas yang first berlepas iaitu bas baru, bas buruk kami x sampai2 lagi...katenye gi isi minyak rupenye rosak ape ntah...huhuhuhu selokkk.


hijau dan damai

Setelah menunggu, menonggeng, menidur dan segala mcm men lagi...akhirnye kami yang tertinggal dapat pergi jugok. Masa on the way tu Allah saje yang tahu dalam ati aku nih...tiap kali sampai kat trafik lite jer bas mcm nak kondem...hahaha kalo enjin mati memang 'mati laaaa'. Tepat kul 4.00 one of my bff msg kate dorang dah naik bot dah menuju pulau...pehhh kite orang ni x sampai separuh jalan lagikkk...cedihh3.

Oklahhh...malas dipanjangkan cer, akhirnya kul 7.00 pm kami dapat naik bot. Bot ala2 feri tapi kecik je utk 40 penumpang. yang x bestnye cuaca memang ala-ala mendung kelabu hujan nak turun...so air laut mmh kucoh org ganu kate..kucoh means ombak beso2 ler.. nasib baiklah akak tetap menten vouge tanpa mabuk atau muntah...hihihi.

Dekat2 nak sampai di jeti pulau, pemandu we all pun kabo ler yang bot ni x leh gi dekat jeti sbb laut gelora bahaya...so kene tuko naik bot ala-ala nelayan yang kecik sikit...ahh sudahhh lepas satu-satu ujian. di tengah laut tu kami pun bertukar naik bot...huhuhu dah le di malam yang gelap gelita dan sunyi, kalo jatuh dalam laut mmg makan nyor..hehe tapi itu tidaklah berlaku. Lebih kurang kul 8.30 pm kami pun sampailah ke Pulau Kapas...pehhh penat tapi lega sangat2.....we all stay kat Kapas Island Resort...leh tahanlah.

5 comments:

~aSHa~ said...

uhuhu buat trip ujung tahun..apa la bos yu ni kan...ehehehehehe...

dah la tu...time ai berpantang...uhuhuhuhuhuuuuuuu mmg ai benci siapa gi pulau tu....tu sebab ai demam.....

NJ@Goboklama said...

nak itotttt!!!! ;D

gina marna said...

Asha ~ tulah pasal...sian u kan..i dah ckp x yah pegi dulu...hehehe. x pe la papa mdm dah pergi bg pihak...kuang3 tlg amik gambo jelahh.

NJ ~ jom ahhh....tp x semeriah pulau Bali...hehehe anyway mmg syok utk release tension.

@juera said...

amboi awlnya story psl pulau kapas..kite dok dangs lg nok cite..hehe

tp mcbr sgguh cite kak g ni..hehe

gina marna said...

@juera ~ mmg mencabar...huhuhu hanya mereka yg tertinggal saje merasainyer...cewahhss.